Andere toepassingen

Andere toepassingen

Holland2o Dynamisch-ECA-water is voor vele doeleinden geschikt,

mits natuurlijk allemaal goed toegepast. Op voorhand willen we aangeven dat Holland2o Dynamisch-ECA-Water niet geschikt is als drinkwater!

industrieel_Holland2o

Onderzoeksresultaten en nieuwe ontwikkelingen

 Het onderzoekinstituut van Wageningen University heeft de geschiedenis en achtergrond van elektrochemisch geactiveerd water beschreven en de toepassingsmogelijkheden binnen de agrarische sector bekeken. In Nederland is het gebruik van geactiveerd water als biocide sinds 2009 toegestaan. Actieve ingrediënten van geactiveerd water is chloorgas, hypochloorzuur en hypochloriet. Samen met een hoog oxidatie reductie potentieel (Orp 750-1100 mV) is er een dodende werking voor bacteriën, schimmels, virussen, algen, protozoa en nematoden. De ontwikkeling van ultrasone verneveling van geactiveerd water creëerde nieuwe mogelijkheden om gewassen en geoogste producten te behandelen tegen ziekteverwekkers zonder overmatige hoeveelheden water en lucht van pathogenen te desinfecteren.

Het meeste onderzoek is uitgevoerd in Amerika op gebied van voedselveiligheid, intensieve veehouderij, medische toepassing en tandheelkunde. Het gebruik van geactiveerd water op verschillende voedingsproducten heeft geen invloed op de kleur, geur, textuur.

Zoals bekend heeft elektrochemisch geactiveerd water een dodende werking tegen bacteriën, schimmels, virussen, algen, protozoa en nematoden. Er wordt aangenomen dat de hoge OrpV het cel membraan veranderd in de cel van micro-organismen waardoor er een in-activatie van de bacterie plaatsvindt. Nieuw is een industriële toepassing van
elektrochemisch geactiveerd water op basis van HCL, waarbij het aantal PPM met een factor 1.000 is verminderd in vergelijk met de meer bekende toepassing op basis van NACL. In de toepassing op basis van HCL wordt waterstof-hypochloriet gevormd, dat een zwak en anorganisch zuur met de bruto formule HOCl. In water reageert aterstofhypochloriet als een (zeer) zwak zuur (met een pKa van ongeveer 7,5 is het ongeveer 1.000 keer minder zuur dan azijn zuur) en een sterke oxidatie. Het is ook kenmerkend dat het elektrochemisch geactiveerd water op basis van HCL gedurende
een lange periode stabiel blijft.

Holland2o Dynamisch-ECA-Water kan worden toegepast op:

Holland2o een duurzame oplossing met NATUURLIJKE ELEMENTEN

Elimineert Bacteriën, Virussen en Schimmels